Terug naar hoofdpagina

Wat is een virtuele tour?

20 September, 2024

Als je op zoek bent naar een manier om jouw bedrijf beter zichtbaar te maken, is een virtuele tour de perfecte oplossing. Maar wat is een virtuele tour precies en hoe kan dit jouw bedrijf helpen om op te vallen? In dit artikel leggen we stap voor stap uit wat een virtuele tour inhoudt, hoe het werkt en waarom het essentieel is voor bedrijven die hun ruimtes optimaal willen presenteren.

Wat is een virtuele tour?

Een virtuele tour is een digitale rondleiding door verschillende ruimtes, waarbij de kijker interactief kan rondkijken. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van interactieve foto's die met speciale software zijn samengesteld. De bezoeker kan, door met de muis of vinger te bewegen, letterlijk door de ruimte navigeren alsof hij er zelf staat. Met virtuele linkjes tussen verschillende ruimtes creëer je een complete rondleiding. Deze technologie biedt veel meer dan een statische afbeelding; het geeft gebruikers de vrijheid om zelf te ontdekken. Dit maakt een virtuele tour een waardevol instrument om ruimtes zoals hotels, restaurants, showrooms en andere commerciële omgevingen op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Hoe werkt een virtuele tour technisch?

Elke interactieve foto die onderdeel is van een virtuele tour wordt opgebouwd uit meerdere traditionele foto's. Bij Final Frame maken we doorgaans gebruik van 18 afzonderlijke foto's die met precisie aan elkaar worden "geplakt" door speciale software. Dit proces levert een naadloos 360 graden beeld op, waardoor kijkers vrij kunnen rondkijken. De hoge kwaliteit van deze foto's maakt het mogelijk om in te zoomen zonder verlies van scherpte, perfect voor gedetailleerde weergave van interieur of architectuur.

Waarom zou je een virtuele tour gebruiken?

Het gebruik van een virtuele tour biedt talloze voordelen voor bedrijven die hun ruimtes online willen presenteren:

1. Verhoogde zichtbaarheid en betrokkenheid

Een virtuele tour houdt bezoekers langer op je website. Onderzoek toont aan dat gebruikers tot 500% langer op pagina’s met een virtuele tour blijven hangen in vergelijking met reguliere content. Dit verhoogt niet alleen de interactie met jouw merk, maar kan ook bijdragen aan een betere ranking in de zoekresultaten van Google.

2. Meer boekingen en verkopen

Vooral in de hospitality-sector hebben virtuele tours bewezen hun waarde te hebben. Hotelkamers met een virtuele rondleiding worden tot 67% vaker geboekt dan kamers zonder interactieve content. Bezoekers krijgen een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten, wat het vertrouwen vergroot en twijfels wegneemt.

3. Gebruik op Google Maps en Facebook

Je kunt de interactieve foto's van je virtuele tour eenvoudig integreren in je bedrijfsvermelding op Google Maps. Dit maakt het voor potentiële klanten mogelijk om direct binnen te kijken wanneer ze jouw locatie op Google vinden. Ook op Facebook ondersteunen virtuele tours interactie, wat zorgt voor een verhoogd bereik en meer betrokkenheid dan traditionele foto’s.

Hoe integreer je een virtuele tour op je website?

Het toevoegen van een virtuele tour aan je website is eenvoudig. Of je dit nu zelf wilt doen of het aan ons overlaat, we zorgen ervoor dat de tour soepel in jouw website wordt geïntegreerd. Bezoekers kunnen gemakkelijk door de verschillende ruimtes navigeren en linkjes volgen naar andere delen van het pand. Een goed geïntegreerde virtuele tour kan zorgen voor een flinke boost in gebruikerservaring en interactie.

Virtual Reality (VR): De toekomst van virtuele tours

Een extra dimensie aan de virtuele tour is het gebruik van een VR-bril. Met een VR-bril kunnen gebruikers door de ruimte lopen door hun hoofd te bewegen, waarbij de camera hun bewegingen volgt. Dit creëert een volledig meeslepende ervaring, die met een afstandsbediening nog interactiever wordt, omdat linkjes simpelweg kunnen worden aangeklikt door ernaar te wijzen. Deze technologie maakt een virtuele tour nog realistischer en zorgt ervoor dat gebruikers het gevoel krijgen echt aanwezig te zijn.

Het is geen verrassing dat 84% van de bedrijven met een virtuele tour aangeeft meer klanten te hebben gekregen sinds ze deze techniek inzetten.

Zichtbaar op Google en Facebook

Met een virtuele tour kun je niet alleen je website verrijken, maar ook je zichtbaarheid op Google en Facebook vergroten. Dankzij de ondersteuning voor interactieve foto's kunnen gebruikers jouw ruimtes verkennen via Google Maps en zien wat jouw bedrijf te bieden heeft, nog voordat ze fysiek op locatie zijn.

Wist je trouwens dat Oculus, de grootste fabrikant van VR-brillen, eigendom is van Facebook? Dit onderstreept hoe belangrijk visuele en interactieve content wordt in de toekomst van online marketing.

Hoe ziet een virtuele tour er in de praktijk uit?

Zien doet geloven. Bij Final Frame hebben we al talloze bedrijven geholpen met het creëren van virtuele tours die hun ruimtes op een indrukwekkende manier tonen. Door een voorbeeld van een voltooide virtuele tour te bekijken, krijg je direct een goed idee van de mogelijkheden.

We komen graag bij je langs voor een demonstratie. Kleine waarschuwing vooraf: het internet staat vol met mensen die tegen virtuele tafels leunen en omvallen tijdens een VR-ervaring!

Zelf aan de slag met een virtuele tour?

Ben je een doe-het-zelver en wil je zelf experimenteren met virtuele tours? Er zijn betaalbare camera’s op de markt, zoals de Insta360, waarmee je eenvoudig interactieve foto's kunt maken. Houd er wel rekening mee dat deze camera’s, door het gebruik van slechts twee foto's, een lagere kwaliteit bieden dan professionele camera’s die 18 foto's samenvoegen. Ook het integreren van linkjes en het plaatsen van de tour op je website vergt wat technische kennis en software.

Conclusie: Wat is een virtuele tour en waarom heb je er een nodig?

Een virtuele tour is meer dan een digitale rondleiding; het is een krachtig marketinginstrument dat jouw bedrijf helpt opvallen, meer klanten aantrekt en bezoekers langer betrokken houdt. Of je nu een hotel, showroom, restaurant of kantoorruimte hebt, een virtuele tour zorgt voor een interactieve ervaring die klanten vertrouwen en interesse wekt.

Wil je ontdekken wat een virtuele tour voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met Final Frame voor een vrijblijvend gesprek

Let's make your story the,Final Frame

Wij zijn hier om jouw vragen te beantwoorden en te bespreken hoe wij je kunnen helpen jouw doelen
te bereiken.

Wij kijken ernaar uit om met jou in contact te komen!

Your Message

Has Been Sent

You can expect a response within 24 hours. Stay tuned for some fantastic news!

Oops, something went wrong! Try again.

Plan een tijdstip in om jouw volgende project te bespreken

Plan een meeting
Beschikbaar vooor nieuwe projecten
Project layout perspective