Terug naar hoofdpagina

Virtuele tour laten maken: De ultieme 360° beleving voor jouw bedrijf

3 Mei, 2024

In een steeds digitalere wereld is het belangrijk om je bedrijf, producten of diensten op een innovatieve manier te presenteren. Een virtuele tour laten maken is een van de meest effectieve manieren om dit te doen. Met behulp van 360° foto’s en video’s krijgen bezoekers een interactieve rondleiding, alsof ze zelf aanwezig zijn. In deze blog leggen we uit waarom een virtuele tour van Final Frame dé oplossing is voor jouw bedrijf.

Wat is een virtuele tour?

Een virtuele tour is een digitale weergave van een fysieke ruimte waarbij gebruik wordt gemaakt van 360° foto’s of video’s. Bezoekers kunnen door de ruimte navigeren en op interactieve hotspots klikken voor aanvullende informatie, zoals teksten, video’s of geluidsfragmenten. Dit zorgt voor een unieke beleving waarbij kijkers op afstand een realistisch beeld krijgen van een locatie of proces.

Verschillende toepassingen van virtuele tours

Virtuele tours kunnen op verschillende manieren worden ingezet, afhankelijk van je bedrijfsdoelen. Hier zijn enkele populaire toepassingen:

  • Bedrijfspresentaties: Laat potentiële klanten kennismaken met je bedrijf, producten of diensten via een virtuele rondleiding.
  • Vastgoedsector: Toon huizen of kantoren in 360° om potentiële kopers of huurders een volledig beeld te geven zonder dat ze fysiek aanwezig hoeven te zijn.
  • Evenementen en exposities: Organiseer een virtueel evenement of expositie, waarbij bezoekers door de ruimte kunnen navigeren en meer te weten komen over de tentoongestelde objecten.
  • Educatie en training: Gebruik virtuele tours voor opleidingen of trainingen, waarbij gebruikers virtueel door een fabriek of kantoor worden geleid.

Waarom een virtuele tour laten maken?

Een virtuele tour biedt tal van voordelen voor bedrijven. Hier zijn de belangrijkste redenen om een virtuele tour te laten maken:

1. Interactiviteit en betrokkenheid

Een virtuele tour stelt gebruikers in staat om zelf door de ruimte te navigeren en op hun eigen tempo de verschillende onderdelen van de tour te verkennen. Dit zorgt voor meer betrokkenheid dan statische foto’s of video’s. Bezoekers blijven langer op je website, wat uiteindelijk kan leiden tot meer conversies.

2. Realistische weergave op afstand

Met een virtuele tour geef je mensen de mogelijkheid om op afstand een realistisch beeld te krijgen van je locatie of product. Dit is ideaal voor bedrijven die moeilijk bereikbare locaties willen laten zien, zoals een fabriek, een vakantiehuis, of een bouwproject.

3. Verhoogde vertrouwen en transparantie

Een virtuele tour biedt je bedrijf de kans om transparantie te tonen. Potentiële klanten kunnen jouw locatie of diensten volledig bekijken voordat ze een beslissing nemen, wat hun vertrouwen in jouw bedrijf vergroot.

4. Geschikt voor meerdere kanalen

De content die je creëert voor een virtuele tour is niet beperkt tot je website. Je kunt de tour delen op social media, gebruiken voor advertenties of zelfs integreren in presentaties. Dit zorgt voor een breder bereik en consistentie in je marketinguitingen.

Ons proces voor het laten maken van een virtuele tour

Bij Final Frame volgen we een zorgvuldig uitgewerkt proces om ervoor te zorgen dat jouw virtuele tour perfect aansluit op je wensen en doelstellingen. Hier is hoe wij te werk gaan:

1. Eerste afspraak: Concept en budget

In onze eerste afspraak bespreken we jouw wensen en behoeften. We definiëren de business case en komen met een creatief concept voor de virtuele tour. Ook bespreken we het budget en zorgen ervoor dat het plan haalbaar is binnen de afgesproken tijdlijn.

2. Kick-off: Planning en voorbereiding

Tijdens de kick-off meeting zetten we alle puntjes op de i. We definiëren de planning en bespreken alle logistieke zaken die nodig zijn om de virtuele tour succesvol te maken, zoals locatiebezoeken en technische vereisten.

3. Designfase: Art direction en flow

In deze fase vertalen we het concept naar een concreet design document. Dit document bevat de visuele stijl (art direction) en de user flow van de virtuele tour. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van hoe de tour eruit gaat zien en hoe bezoekers door de tour navigeren.

4. Creatie: Productie en feedback

We creëren de eerste versie van de virtuele tour, waarna we twee feedbackrondes inplannen om er zeker van te zijn dat het eindresultaat perfect aansluit bij je verwachtingen.

5. Levering: Definitieve oplevering en iInstallatie

Na goedkeuring leveren we de definitieve versie van de virtuele tour op. Wij zorgen voor een soepele implementatie op je website en geven indien nodig instructies over hoe je de tour kunt gebruiken voor marketingdoeleinden.

6. Evaluatie: Optimalisatie en toekomstige kansen

We blijven in contact nadat de virtuele tour is opgeleverd om te zorgen dat je tevreden bent. Daarnaast evalueren we de resultaten en kijken we samen of er nieuwe kansen zijn voor jouw bedrijf met toekomstige projecten.

Veelgestelde vragen over virtuele tours

1. Wat kost een virtuele tour?

De kosten van een virtuele tour variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de wensen van de klant. Wij bieden altijd maatwerkoplossingen en zorgen ervoor dat de tour binnen het afgesproken budget valt.

2. Hoe lang duurt de ontwikkeling van een virtuele tour?

De ontwikkelingstijd van een virtuele tour hangt af van de omvang van het project. Gemiddeld duurt het proces enkele weken, van het eerste adviesgesprek tot de uiteindelijke oplevering.

3. Zijn er terugkerende kosten?

Over het algemeen zijn er geen terugkerende kosten, behalve een jaarlijkse hostingkosten van 100 euro per jaar of je ervoor kiest om regelmatig updates of nieuwe content aan de virtuele tour toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij vastgoedprojecten waarbij de status van de bouw verandert.

Final Frame: Jouw partner voor virtuele tours

Bij Final Frame helpen we bedrijven om op een innovatieve manier hun verhaal te vertellen. Of je nu een vastgoedproject, een fabriek of een museum wilt laten zien, wij zorgen voor een indrukwekkende virtuele tour die je doelgroep boeit en betrokken houdt.

Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen met een op maat gemaakte virtuele tour!

Let's make your story the,Final Frame

Wij zijn hier om jouw vragen te beantwoorden en te bespreken hoe wij je kunnen helpen jouw doelen
te bereiken.

Wij kijken ernaar uit om met jou in contact te komen!

Your Message

Has Been Sent

You can expect a response within 24 hours. Stay tuned for some fantastic news!

Oops, something went wrong! Try again.

Plan een tijdstip in om jouw volgende project te bespreken

Plan een meeting
Beschikbaar vooor nieuwe projecten
Project layout perspective