Terug naar hoofdpagina

360 graden video laten maken een unieke VR ervaring

18 September, 2024

In de huidige digitale wereld is het essentieel om je doelgroep op een boeiende manier te betrekken. Eén van de meest innovatieve manieren om dat te doen, is met een 360 graden video. Deze video's bieden een volledig rondom zicht, waardoor de kijker wordt ondergedompeld in een realistische, interactieve ervaring. Of het nu gaat om marketing, bedrijfsrondleidingen of productlanceringen, een 360 graden video maakt gegarandeerd impact. Bij Final Frame ontwikkelen we 360 video’s voor elk budget en elke toepassing. Ontdek hier de voordelen van een 360 graden video laten maken.

Wat is een 360 graden video?

Een 360 graden video is een type video waarbij de kijker in alle richtingen om zich heen kan kijken, wat een meeslepende ervaring creëert. De video wordt opgenomen met speciale camera’s die het hele beeld rondom vastleggen. Hierdoor kan de kijker, vooral met een VR-bril, het gevoel krijgen midden in de actie te staan.

Toepassingen van 360 graden video’s

Een 360 graden video kan voor verschillende doeleinden worden ingezet, afhankelijk van je bedrijf en je doelen. Hier zijn enkele populaire toepassingen:

  • Marketing en Branding: Creëer een onvergetelijke ervaring voor je klanten door ze onder te dompelen in jouw verhaal. Laat ze virtueel een kijkje achter de schermen nemen of breng je nieuwste productlancering tot leven.
  • Bedrijfsrondleidingen: Geef potentiële klanten of investeerders een rondleiding door je kantoor of fabriek, zelfs als ze zich aan de andere kant van de wereld bevinden.
  • Evenementen: Leg evenementen vast in 360 graden zodat kijkers, zelfs na afloop, de ervaring opnieuw kunnen beleven.

Waarom een 360 Graden video laten maken?

Een 360 graden video laten maken biedt een unieke manier om je doelgroep volledig te betrekken en je boodschap op een krachtige manier over te brengen. Hier zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een 360 video:

1. Volledige onderdompeling

Met een 360 graden video krijgt de kijker een volledig perspectief op de omgeving, alsof ze zelf aanwezig zijn. Dit verhoogt de betrokkenheid aanzienlijk en zorgt ervoor dat je boodschap beter blijft hangen.

2. Unieke gebruikerservaring

In tegenstelling tot traditionele video’s biedt een 360 graden video een interactieve en memorabele ervaring. Kijkers hebben de vrijheid om te kiezen waar ze naar willen kijken, wat zorgt voor meer controle en betrokkenheid.

3. Hoge impact en retentie

Door de immersieve aard van 360 graden video’s, blijven kijkers vaak langer betrokken. Dit verhoogt niet alleen de kans dat ze je volledige boodschap zien, maar het helpt ook bij het creëren van een blijvende indruk.

360 Graden video’s voor marketing: Zet je bedrijf in de schijnwerpers

Een van de meest populaire toepassingen van een 360 graden video is in marketing. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe je een 360 video kunt inzetten voor jouw marketingcampagnes:

1. Product lanceringen

Laat je nieuwe product zien in een 360 graden video, waarbij klanten een compleet beeld krijgen van de functies en voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele demonstratie waarbij kijkers het product vanuit elke hoek kunnen bekijken.

2. Bedrijfsrondleidingen

Geef je publiek een kijkje achter de schermen van je bedrijf. Laat ze zien hoe producten worden gemaakt, of hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Dit creëert vertrouwen en transparantie, wat belangrijk is voor het opbouwen van klantrelaties.

3. Evenementen en beurzen

Heb je een belangrijke beurs of evenement waar je niet fysiek aanwezig kunt zijn? Met een 360 graden video kun je alsnog je klanten meenemen door het evenement en je bedrijf op een creatieve manier onder de aandacht brengen.

Hoe lang duurt het maken van een 360 graden video?

De duur van het maken van een 360 graden video hangt af van de complexiteit en de wensen van het project. Gemiddeld duurt het productieproces tussen de 2 en 6 weken. Na de opnamedag kun je doorgaans binnen twee weken een eerste versie van de video verwachten. Dit geeft ruimte voor feedback en eventuele aanpassingen, zodat het eindresultaat volledig aansluit op jouw verwachtingen.

Wat zijn de kosten van een 360 graden video?

De prijs voor het laten maken van een 360 graden video varieert, afhankelijk van de vereisten en het gewenste eindresultaat. Bij Final Frame beginnen de productiekosten bij ongeveer €2.000, maar de meeste van onze producties liggen tussen de €3.500 en €10.000. Complexere producties, zoals video’s met drones of geavanceerde visuele effecten, kunnen hogere kosten met zich meebrengen. We werken echter altijd binnen jouw budget en zorgen voor een prijsopgave voordat de productie start.

Het proces: Hoe wij een 360 graden video maken

Bij Final Frame hebben we een helder en gestructureerd proces voor het maken van een 360 graden video. Dit zorgt ervoor dat we jouw visie tot in de puntjes kunnen realiseren. Hier is hoe ons proces eruitziet:

1. Concept en offerte

Na jouw aanvraag ontwikkelen we samen een gratis concept, waarin we jouw wensen en behoeften bespreken. Op basis hiervan maken we een prijsopgave.

2. Kick-Off meeting

Bij akkoord volgt een kick-off meeting, waarin we alle details van het project bespreken. We stellen een projectplan op met duidelijke afspraken en deadlines.

3. Script en storyboard

Samen werken we een script en storyboard uit die als basis dienen voor de productie. Dit zorgt ervoor dat er een duidelijke structuur is en dat alles verloopt volgens plan.

4. Opnames

Op de afgesproken dag(en) voeren we de opnames uit. Dit kan op locatie zijn, met bijvoorbeeld drones of speciale 360 camera’s. Wij zorgen ervoor dat alles tot in detail wordt vastgelegd.

5. Eerste versie en feedback

Binnen twee weken na de opnamedag ontvang je de eerste versie van de 360 graden video. Hierna heb je de mogelijkheid om feedback te geven en zorgen we voor eventuele aanpassingen.

6. Definitieve versie en oplevering

Na de feedbackronde leveren we de definitieve versie van de video op, inclusief alle benodigde bestanden en instructies voor plaatsing op jouw website of social media.

Waarmee kan ik een 360 graden video bekijken?

Een 360 graden video kan op verschillende manieren worden bekeken. De meest indrukwekkende ervaring krijg je met een VR-bril, waarmee je jezelf volledig kunt onderdompelen in de virtuele omgeving. Echter, de video kan ook eenvoudig bekeken worden via YouTube of op je website.

Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan

Wil je een 360 graden video laten maken en je publiek op een unieke manier betrekken?

Bij Final Frame staan we klaar om je te helpen met het creëren van een onvergetelijke VR-ervaring. Of je nu een bedrijfsrondleiding, product lancering of evenement wilt vastleggen, wij zorgen voor een oplossing op maat die past binnen jouw budget.

Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Let's make your story the,Final Frame

Wij zijn hier om jouw vragen te beantwoorden en te bespreken hoe wij je kunnen helpen jouw doelen
te bereiken.

Wij kijken ernaar uit om met jou in contact te komen!

Your Message

Has Been Sent

You can expect a response within 24 hours. Stay tuned for some fantastic news!

Oops, something went wrong! Try again.

Plan een tijdstip in om jouw volgende project te bespreken

Plan een meeting
Beschikbaar vooor nieuwe projecten
Project layout perspective